2010. április 10., szombat

THE PSYCHOPATH, avagy egy Shaw Bros giallo, amit nem láthatsz

A fáradhatatlan rendező, Ho Meng Hua (BLACK MAGIC 1+2) és az elpusztíthatatlan forgatókönyvíró, Ni Kuang (rengeteg minden) 1978-ban elérkezettnek látták az időt, hogy készítsenek egy hongkongi giallót. Főszerepben az akkor már karrierje vége fele járó Chen Ping kisasszony (THE KISS OF DEATH); az első számú gyanúsított: Antonio Ho (GHOST EYES). A THE PSYCHOPATH - eredeti fordításban: „A szexsorozatgyilkosok királya”! - a mai napig nem ütötte fel randa fejét videón, így csak sejteni lehet, hogy egy fasza kis pre-cat.III thrillerrel van dolgunk. Ízelítőnek itt egy plakát és három lobbykártya, amiket a neten találtam:


"Chen nyomozó kétségbeesetten üldöz egy sorozatgyilkost. A testrészeket maga után hagyó őrült mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár, ezért Chen szinte biztos abban, hogy valaki a rendőrség berkein belül segíti a gyilkost...

...A nyomozó barátnője, a különleges ügyosztályon dolgozó Xin Xin a következő célpont, de vajon nem egy csapdáról van-e szó, amibe Chen-t valaki, vagy valakik bele akarják csalni?"


Az alsó sarokban lévő inzertkép nagyban:
Igen, az ott balra fennt egy kamera, és az azt tartó operatőr keze! Valahogy így néz ki egy ilyen set-up filmre rögzítve (Jess Franco's BLOODY MOON):