2008. február 16., szombat

In memoriam:成龍 (100% cotton)

Itt eredetileg egy költemény lett volna Fliegauf Benedek legújabb alkotásáról, mely művészi erővel demonstrálja, hogyan válik köddé két csillaghegyi családi ház értékének megfelelő állami támogatás.
Ehelyett emlékezzünk meg Jackie Chan legendás fekete pólójáról. A közkedvelt filmszínész a BALHÉ BRONXBAN forgatása alatt vásárolta 25 kanadai dollárért és amint magára öltötte, az addig minimális tetszési indexe az Egyesült Államokban az egekbe szökött, régi filmjeinek hip-hop alapokra pakolt ötven perces változatai pedig óriási sikert arattak videón. A többi már történelem és egy all-access zöldkártya Beverly Hillsbe.
Utoljára az American Cancer Society dohányzásellenes plakátján tűnt fel a ruhadarab, majd egy tragikus kimenetelű öblítés során megsemmisült.
Még mindig Jackie: nemsokára realitássá válik,amire a rajongók majd két évtizede várnak: Chan és Jet Li közös filmben fog szerepelni! Végre láthatjuk majd milyen az, amikor Jet brutál wushuja Jackie legyőzhetetlennek vélt részegesével összecsap! Az Imdb-én rendezőként a STUART, A KISEGÉR alkotója van feltűntetve, nyílván valami félreértés, csakúgy mint a szinopszis, ami egy NDKás mesefilmé - én mindig mondtam, hogy az Imdb szart sem ér.

Aki nem tudja kivárni a karácsonyi mozipremiert, az vásárolja meg AZ IFJÚ TIGRIS és A HALÁLOS SAS ÁRNYÉKA című dévédéket. Míg az előbbi a Netpiac szerint "egy több részből álló film első epizódja, melyben Jackie Chan önmagát alakítja" valamint "egy férfiről szól, akit tévesen gyilkossággal vádolnak", a HALÁLOS SAS-ban "bepillanthatunk az egyszerű kínaiak életébe is". A borítón látható póz ne tévesszen meg senkit, az ugyanis eredetileg az "Öngyilkos Karatemester"-hez készült.
Ajánlom még a ROB-B-HOOD videóját (hamarosan 990Ft), ez az a film aminek bemutatása után Hong Kongban elfogatási parancsot adtak ki Jackie ellen.
----------------------------------
2009.01.03. - A februárban közzétett hír szerencsére nem bizonyult igaznak, Jackie fekete T-shirtje (黑T, ahogyan a helyiek hívják) visszatér a Dragon Dynasty napokban megjelenő "SUPERCOP: TWO-DISC ULTIMATE EDITION" dvdjén!A hongkongi sajtó rögtön megvádolta az idén 55, mások szerint 65 éves szupersztárt, hogy a fotó számítógéppel manipulált. Jackie és a mögötte álló Michelle Yeoh póza valóban némi kétkedéssel töltheti el az anatómiai korrektség elkötelezetteit, de ne feledjük: magasan képzett harcművészekről van szó!