2008. február 21., csütörtök

ICH,EIN GROUPIE (1970)

Erwin C. Dietrich, svájci busenwunderreport


Szép szőke lány a Hyde parkban sétálva találkozik a Rock'n'Roll Istennel. Nemsokkal ezután túl van élete első tripjén, kezdődhet az Ingrid Steeger Experience európai turnéja: London - Amsterdam - Zürich - München - Berlin. Featuring: hasis, speed, acid , kokain & viel Sex.


A német nyelvterületen legendának számító svájci Erwin C. Dietrich és Roger Corman koprodukciójának induló történet első vesztese Jack 'SWITCHBLADE SISTERS' Hill volt, akit pár nap után kirúgtak a forgatásról. Ezután Corman is kiszállt a buliból és Dietrich egy új koncepcióval, nagyrészt a forgatási napokon improvizálva saját maga rendezte le a filmet.


Az ICH, EIN GROUPIE Svájc válasza lett volna Corman THE TRIP-jére, végleges formájában egy szexfilmbe csomagolt kordokumentum Európa gazdagabbik felének hippikultúrájáról. Hogy mennyire autentikus, az egy olyan szexploitation filmnél mint ez csak másodlagos kérdés, de a droghasználat teljesen realisztikusnak tűnik, a zenekarok up-to-date nyomják a beat-rockot, a göncök amiket a lányok viselnek bármikor visszajöhetnek a divatba. A svájci Hells Angels motorosbanda feltűnése gyanúsnak tűnt - röhejesek vagy sem (inkább igen), azok valóban a sváci Hells Angels tagjai.


Ahogy Sofőr és Szerelő a nagy semmit kergetve nyomják a gázt a TWO LANE BLACKTOP-ban, úgy járnak a csajok koncertről koncertre, ágyról ágyra, keresve a satisfaction-t (ebben a két szubkultúrális roadmúviban több a közös nevező, mint az első ránézésre tűnik). A full liberális hangulattól mintha Dietrich is bepánikolt volna, a biztonság kedvéért egy sokkoló anti-drog üzenettel zár: Ingrid S. egy rossz trip után habzó szájjal (és tök meztelenül!) kirohan az utcára, és egy kocsi alá veti magát.

A lánynak csak oda szól a jegye (német plakát Christiane F. utalással)

Ha a rockzene tényleg az egzisztencializmusról szól(t), akkor a vicces angol szinkron, félamatőr kameramunka és síkagyú rendezés ellenére ez bizony maga a Rock'n'Roll!

http://www.steeger.net.ms/
http://www.erwincdietrich.com/