2008. november 25., kedd

BEHIND LOCKED DOORS (1968)

Charles Romine, United States of Perverts

A BEAUTIFUL, BLOODY, BARE és az AXE kapcsán illett volna megemlítenem az exploitation egyik pápájának, Harry Novaknak a nevét. Több mint 200 cím forgalmazása fűződik cégéhez, a Box Office Internationalhez; parasztploitationtól kezdve történelmi témájú szexfilmekig mindent terjesztett, amit el lehetett adni a kevésbé válogatós kistérségi autósmozi-tulajdonosoknak.
Ez a Novak prezentálta roughie a Brassloff/Petrasevics párostól (TWO GIRLS FOR A MADMAN, TOYS ARE NOT FOR CHILDREN) nehezen indul be, de ami utána jön...
WANTED:

MISSING:

Adott egy elmebeteg trió, élén Henry Kissinger-hasonmás pszichopapával, valamint egy tündéri burgundivörös leszbi-lány és barátnője. Útjaik a félreeső házban keresztezik egymást, aminek zárt ajtajai mögött folyik majd a sleaze (amennyit csak please). A degradálás részleteibe nem mennék bele, de annyit elárulok, hogy főszereplőnk nyugalmazott boncmester, ezért tele van a pincéje preparált nőkkel. Ők majd a műszak végén kapnak különös szerepet egy, a MANIAC próbababa-attakjára kísértetiesen emlékeztető jelenetben.

Persze, persze, primitív az egész, na és akkor mi van? Egy a lényeg: ez egy 100% autentikus grindhouse film, méghozzá abból az Upstate New York fajtából (lásd még a Findlay házaspár hírhedt Hús-trilógiáját), aminek piszkos fílingjét ma már nem lehet pénzért megvenni. Illetve meg lehet, dévédén, a Something Weird-től.