2012. október 28., vasárnap

Olvasnivaló Szent Halloween éjszakájára

Magyarországon honnan tudni, hogy Halloween van?
Budai bevásárlóközpont parkolójában jól karbantartott, kissé túlsminkelt negyvenes nők pakolják a tököt BMW terepjáróikba. 
A hagyománynak megfelelően ilyenkor oda kell menni hozzájuk egy fegyvernek látszó tárggyal és azt ordítani: Trik or Trit!
Csak készpénzt fogadjunk el.


A Deliria az ünnepi alkalomra egy kis olvasnivalót kínál, az „angol Fangoria”, a The Dark Side két régebbi számát a kilencvenes évek elejéről. A magazinok online lapozhatók, tehát nem nem kell őket letölteni.


A címlapon a TWO EVIL EYES Valdemárja mosolyog ránk, a nemrég kivesézett filmről egy kritikát találunk a video-szekcióban...... Exkluzív riport: DEI PROFUNDIS, avagy Luigi Cozzi (CONTAMINATION) notórius Harmadik Anyja. Cozzi a forgatás során tudta meg, hogy Argento-homázsát a producer egy meghiúsult, de már a fél világnak előre eladott Fekete macska adaptáció cseretermékeként fogja értékesíteni. Így lett a DEI PROFUNDIS-ból EDGAR ALLAN POE’S THE BLACK CAT….. A "Cinemacabre" rovatban TINI NINDZSA TEKNŐCÖK. A Fangoriánál ezidőtájt az ADDAM'S FAMILY volt a címlapon. Keményvonalas horroristák kínjukban elkezdtek német amatőr splattereket nézni..... Interjú Dario Argentóval. Egy baromarcú ezt a részt kitépte, úgyhogy csak az eleje olvasható…… A videojáték-ismertetőkből kiderül, piacra dobtak egy NIGHTBREED-hez készült PC-játékot. Clive Barker szörnyfilmje csúnyán megbukott, sejtésem szerint az interaktív változatot sem vitték, mint a cukrot.




Inside story: CHILD PLAY 2 – ezt olvassa, akinek Három Anyja van…... NIGHT OF THE LIVING DEAD 1990. Interjú a bemutató előtt álló Tom Savinivel. Szerintem már akkor tudta, hogy a rendezői karrierjének annyi. A remake-ről ITT írtam..….  THE SECT és Michele Soavi. Kötelező olvasmány….. ARACHNOPHOBIA – a cikk szerzője arra szólít fel, nézzük meg legalább kétszer a moziban, így adva tudtára Hollywoodnak, hogy szükség van az ilyen horrorfilmekre. Most már tudom, miért hívják A Sötét Oldalnak ezt az újságot..... A QUATERMASS filmekről szóló írásban Nigel Kneale legnagyobb amerikai rajongóját, John Carpentert cinkeli. Hobbs End.