2010. június 27., vasárnap

Musica Deliria: Into the Sun

Maga mögött hagyva az egyre elpornosodó New York-i szexploitation-ipart, Barry Mahon visszatért Floridába, ahol egy helyi szórakoztatóközpontban kapott állást, mint programkoordinátor / PR menedzser. Akit egyszer megcsapott a celluloid szaga (van neki?), az sosem adja fel: munkahelye filmfelszerelését használva megalapította egyszemélyes vállalkozását, a Cinetron Production-t. Amellett, hogy matinéfilmeket rendezett a gyerekközönség számára (THE WONDERFUL LAND OF OZ, 1969), a vidámparkba általa meghívott rockbandákat is lefilmezte, az elkészült anyagból „pszichedelikus” effektekkel feljavított klipeket fabrikált. Íme a Grand Funk Railroad „videoklipje” 1970-ből, Barry Mahon rendezésében:


Mahon - az együttesek engedélye nélkül - a parkban készült felvételeit beillesztette egy korábban készült filmjébe (MONDO DAYTONA), és azt új címen forgalmazta ismét (WEEKEND REBELLION). Még egy egész estés moziszerűséget is összehozott az Iron Butterfly zenekar fellépése köré (MUSICAL MUTINY). Az eredetileg családi programokra kitalált park majdnem bezárásra került, miután a rockerek és a biztonságiak többször összecsaptak.

---------------------
… ez volt nagyszabású Barry Mahon-hétvégénk záró akkordja, remélem mindenki jól érezte magát! A Deliria még nálánál is kisebb költségvetéssel dolgozik, emiatt Mahon gyermekfilmjeinek tervezett bemutatását el kell halasztanunk. Sajnálom, egyszerűen nem maradt pénz a dvd megvásárlására. Amúgy is out-of-print....