2009. szeptember 22., kedd

Látom az olasz horror jövőjét, úgy hívják...

Alessandro Perrella egy "also starring" színész volt az olasz zsánerfilmek hőskorában. A többmaréknyi spagettiwesztern mellett olyan stáblisták végén bukkan fel a neve, mint a FRENCH SEX MURDERS (1972),vagy a FRANKENSTEIN'S CASTLE OF FREAKS (1974). A kilencvenes évek pangása őt is rossz útra térítette, emberünk pornórendezőnek szegődve támogatta a magyar leánykereskedelmet ("Orgazmus a Dunán"). Most viszont elérkezettnek látta az időt, hogy újjáélessze az olasz/spanyol koprodukciós horrorfilmek hagyományait!
Az idén Cannesban bemutatott és azóta nyomtalanul eltűnt NIGHT OF THE SINNER-ben egy fiatal könyvtárosnő érkezik az olasz kastélyba, hogy katalogizálja az ott található könyvtárat. A sötét múltú tulajdonost az a Robert Englund játssza, akinek sürgősen találnia kellene egy új ügynököt, különben megeshet, hogy legközelebb egy bulgár tévéfilmben láthatjuk viszont gróf Drakulaként.

"My last film in English that I did in Italy, which is sort of my homage to Vincent Price and Klaus Kinski. It’s old school, saturated color – Argento, Corman retro. It’s fun." Robert Englund
 

A film elkészítésében egy másik nyugdíjaskorú olasz veterán is besegített. Roberto Natale forgatókönyvírói pennájához nem kisebb dolgok fűződnek, mint két Mario Bava-mestermű (KILL BABY KILL, LISA AND THE DEVIL) és a Deliria-favorit BLOODY PIT OF HORROR! Itt következne egy YouTube trailer, de olyat nem találtam, azonban rábukkantam Perrella 2006-os, a római Fantafesztiválon Ezüst Méliès díjjal jutalmazott HELL'S FEVER (!?) című filmjének nyomaira, amit még az Imdb sem tart számon.Az előzetes alapján elmondható, hogy az olasz horror-comeback még várat magára:

És ha már trailer és olasz, itt az új Michele Soavi mozi bemutatója, ami nem a fél évvel ezelőtt beharangozott horrorfilm, hanem egy második világháborús partizándráma, az ARRIVEDERCI AMORE-ből ismerős színészekkel: