2008. július 7., hétfő

DERRICK (2.rész)

"Doktor Römer és az év embere"

R.: Theodor Grädler, nyugat-német krimi
Horst Tappert (Stephan Derrick), Fritz Wepper (Inspektor Klein), Willy Schäfer (Berger), Gisela Stein (Frau Römer), Erich Hallhuber (Professor Heimpal)

A Derrick végét elszabotálta a mostoha időjárás, még szerencse, hogy nemrég birtokomba jutott az a Blu-Ray kiadvány, mely a sorozat első 180 epizódját tartalmazza, opcionális magyar szinkronnal. Sajnos Harryt nem Gálvölgyi, hanem Nagy K.Géza szinkronizálja, aki főállásban a Gór Nagy Mária Színitanoda portása, de ezen kívül egy rossz szavam se lehet a lemezről, melynek képe még az én katódcsöves Nokia tévémen is egy reveláció. A 1080p,True HD felbontás olyannyira részletgazdag, hogy azt is le tudtam olvasni, hány dioptriás Derrick szemüvege. És a hangról még nem is beszéltem: addig nem hallottad a Les Humphriest, amíg nem nyomattad tömörítetlen 7.1 dtsben!

Feltételezve, hogy a Deliria olvasói is minden hétfőn ott ülnek a képernyő előtt, és hogy náluk is pont ugyanakkor szakadt meg az adás, a következőkben csak az utolsó néhány percet prezentálom:

Miután Derrick egy helyközi telefonhívással kideríti, hogy Römer mégis halott, Harryt elküldi a klinikára, hogy szembesítse Heimpal professzort a tényekkel. Meglepetésére Römernét is a helyszínen találja:
- Römerné, maga mit keres itt?
- Kérem, én csak...
- Ugyan kérem, nyomozó úr, magunkra hagyna minket egy percre?
- Hogyne, addig telefonálok Derricknek.

A két gyanúsítottat az Isar partján fogták el. A jól végzett munkáért Harry és Berger kimenőt kap.
Buch: Herbert Reinecker, Musik: Frank Duval, Titelmusik: Les Humphries, Ton: Haymo Heyder, Mischung: Willi Schwadorf, Kamera: Rolf Kästel, Schnitt: Werner Preuss, Regie-Assistenz: Robert Furch, Szenenbild: Wolf Englert & Margret Finger, Aufnameleitung: Hartmut Koldewey & Peter Steinberger, Produktionsleitung: Siegfried Wagner, Herstellungsleitung: Gustl Gotzler, Redaktion: Claus Legal, Produzent: Helmut Ringelmann. Eine Produktion der Telenova Film- und Fernsehproduktion im Auftrag von ZDF, ORF, SRG.