2008. március 15., szombat

SOMEONE BEHIND THE DOOR (1971) {VALAKI AZ AJTÓ MÖGÖTT}

Nicolas Gessner, francia krimi


Francia film, olasz koproducer, angliai helyszín, amerikai színészek - csak egy szovjet balettművész és egy japán gésa hiányzik a világbékéhez, na és egy jó sztori. Az agysebész Charles Bronson a memóriáját vesztett Anthony Perkinst használja fel problémás házassága renbetételéhez.

Vagyis fordítva, Bronson nem emlékszik semmire, Perkins pedig kőgay.
Mindegy, a lényeg, hogy e filmre rögzített színházi előadásnak a végét kábé 30 perc után ki lehet találni, ekkor szokott véget érni egy MEGHÖKKENTŐ MESÉK epizód. Perkins jó, Bronson viszont igencsak bajban van amikor a "neszóljhozzám" arckifejezésről váltania kell mondjuk egy "mifolyikitt?"-re. Kínos pillantok ezek. Hasonló témába vág Duccio Tessari L'UOMO SENZA MEMORIA (PUZZLE) gialloja, nagy nevek nélkül, de összehasonlíthatatlanul jobban megcsinálva.


DVD: a szökésben lévő üzletkötőnek kétszer sikerült eladnia a forgalmazási jogot. A Caesar kiadást az különbözteti meg egy vhs-kazettától, hogy lapos és kerek. A szörnyű képminőség és a magyar felirat hiányának kárpótlásaként vannak extrák, ilyen a "mozielőzetes" (random jelenetek zenére) és "tv-spot" (ugyanez harminc másodpercben). Rosszabb, mint a semmi.

A házifeladat-másolás művészete (felül Europa Records, alatta Caesar):