2013. október 5., szombat

3000 km spagetti - A Film

A Deliria és a Hungarovidejó Kft. bemutatja:

Nem elég, ha tehetséges vagy, magyarnak is kell lenned


A MANCS, a KINCSEM és a MAJOM A KÖRÚTON után ismét egy magyar sikersztori elevenedik meg a filmvásznon! Akinek a lábai előtt hevert a Cinecittá: Fellegi Tamás kalandjai az olasz filmgyártásban. HÁROMEZER KILOMÉTER SPAGETTI.

A hazai és nemzetközi sztárokat felvonultató produkció forgatása a napokban kezdődött el, és előre láthatólag szombatra fejeződik be. Az Etyeken tartott sajtótájékoztatón a producer cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a filmben főszerepet vállalt Franco Nero. "Valóban megkerestük a színművészt, de végül Eperjes Károly mellett döntöttünk. A mi történetünk egy magyar emberről szól, akit egy magyar ember fog eljátszani." 


A Kossuth-díjas színész Tom Felleghy alakját Széchenyi grófhoz és Hippolyt, a lakájhoz mérhető, nagyformátumú hazafiként jeleníti meg. "Sajnos nem adatott meg nekem, hogy találkozhassak vele, így nem tudhatom, milyen viszony fűzte Istenhez. Én egy igaz hitű, mélyen vallásos emberként játszom el."


A népszerű blogbejegyzés ihlette forgatókönyv nem titkolt célja a Felleghy-kultusz felélesztése Magyarországon. A neve elhallgatását kérő dramaturg egyszerre drámai és nevettető másfél órát ígér, mely minden generáció számára igényes szórakozást fog nyújtani. "Felleghy nagyszerű példa rá, hogy kellő önbizalommal a magyar ember igenis túljárhat a nyugatiak eszén. Azt hiszem, ilyen felemelő, politikamentes történetekre van most leginkább szükségünk." A rendező, a reklám- és fogorvosi szakmában elismert, jelenleg adócsalási ügyben szabadlábon védekező K. Péter a sajtónak elárulta, a film a 2014-es Oscar-díj hivatalos magyar nevezettje lesz. "Ragaszkodtam hozzá, hogy benne legyen a szerződésben. Olyan motivációt jelent ez számomra és az egész stáb számára, aminek segítségével tudásunk legjavát adhatjuk."  


A Magyar Nemzeti Filmalap 750 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásával forgó filmre elővételben már kaphatók jegyek az Uránia Nemzeti Filmszínház pénztárában. Iskolai csoportoknak és nyugdíjas bérlettel rendelkezőknek a vetítések ingyenesen lesznek látogathatók. "Reméljük, ezzel az intézkedéssel hozzájárulunk a sikerhez. - mondta a sajtótájékoztatón jelen lévő köznevelésügyi államtitkár, majd hozzátette: A határon túli nézők a premierrel egy időben a Duna World csatornán is megtekinthetik az alkotást."

- MTI