2018. március 19., hétfő

Havi DVD agybaj: a kilencedik utas

A borítót feltételezhetően a mi Konkoly Gyulánk grafikája ékesíti - ez a mondvacsinált indoka annak, hogy beszereztem egy eredeti példányt, amelyet ünnepélyes keretek között végre méltó nyughelyére tehettem ---
: 
A lemezen jobb híján a szegény ember Tarantinója, Eli Roth löki a sódert, mint valami lelkes tinédzser. A csávó 1972-es születésű. Ezennel kinevezem magamat a szegény ember Eli Roth-jának.

Ő meg Ciro Ippolito, az Italia 1 showműsorában --- 
Ciro sokáig leginkább arról volt hírhedt hazájában, hogy a Laura Antonelli-ügy vádlottjaként lesittelték, azonban az elfeledett trashfilmek iránti újsütetű érdeklődés és egy önéletrajzi kötet után (Egy nápolyi Hollywoodban - "Keményebb, mint Ed Wood!" szól a reklámszöveg a könyv előzetesébena médiában hirtelen ő lett az őrült filmrendező-producer, akinek volt pofája folytatást készíteni az ALIEN-hez. Nosza több se kellett a hetven körül is szerfelett sármos (= médiaképes) fickónak, Low Budget címen megírt egy forgatókönyvet az opus elkészítésének kalandos körülményeiről. Úgy tűnik, semmi sem lesz a tavaly beharangozott dokumentum(?)filmből, de sebaj, még mindig itt van a Deliria bejegyzése, amelyen egyébként a megjelenése óta apróbb kiegészítéseket eszközöltem:
http://deliriahungaria.blogspot.com/2016/04/alien-2-on-earth-1980.html

A saga folytatódik: 1989-ben a Flora Film (Bruno Mattei & Co.) ezzel a plakáttervvel jelentette be az ALIEN harmadik részét ---
Ha jól tudom, nem készült el, ha nem jól tudom, akkor lett belőle TERMINATOR 2 aka. SHOCKING DARK. Hát nem imádni valóak ezek az olasz lókötők?