2014. február 2., vasárnap

Deliria bácsi levelesládájából (Re: THE PICK-UP)

1968
Directed by Lee Frost
Produced by David F. Friedman
Starring Wes Bishop, Stefan Zema, Tracy Saunders, 
Lynn Harris, David F. Friedman and Bob Cresse

dátum: 2014. január 29. 17:17

küldő: Bálint gmail.com

Lehet, hogy az ideiglenes lustulás közepette nem fogok bírni magammal, és összedobok valamit arról a Something Weird-es roughie-ról, amit említettem. Ha nem zavar, hogy csak VHS-minőségű pillanatképeket tudok belőle kiszedni illusztrációnak (DVD-n nem adták ki), akkor neked adományozom az irományom, már ha igényt tart rá a blogod.


2014. január 30. 15:40

Roughieból sosem elég, jöhet az írás.
Ugyan nem láttam a THE PICK-UP-ot, de lehetséges, hogy az elektro-cicisokkolás úttörőjéről van szó?:


Wes Bishop/Bob Cresse (mindkettőjük játszik a filmben) kifejezetten gerjedtek az ilyesmikre.  Friedmannal közösen megcsinálták a LOVE CAMP 7-t, aminek sikere vezetett a Friedman féle ILSA-hoz. Amiben ugyancsak van cicisokkolás:


Ezt a filmtörténetileg fontos összefüggést szerintem nem szabad figyelmen kívül hagyni.

2014. január 31. 13:27

Ha-ha... Bizony, úttörő jellegű műről van szó ebből a szempontból. Épp elárasztottak egy csomó tennivalóval a pangás után, úgyhogy a nagy elemzői terveim szinte abban a pillanatban jegelődtek, ahogy fellángoltak. Szívesen átpasszolom neked a feladatot, a film kopijával egyetemben, már ha nincs gondod az AVI formátummal.

Pár sorral azért hozzá tudok járulni John Alderman okán, akit szintén érdemes megemlíteni. Kisebb és nagyobb produkciókban egyaránt játszott karakterszerepeket, plusz jó néhány adult klasszikusban domborított non-sexual szituációkban, ha épp képzett színészre volt szükség. Cameron Mitchell és Reggie Nalder után ő a harmadik legismertebb hollywoodi név, akit élemedettebb korában a pénztelenség arra késztetett, hogy ilyen műfajban is kamatoztassa az akadémián szerzett tudását.


A Pickup rendezője egyébként az a Lee Frost, aki az A Climax Of Blue Power című hírhedt klasszikust is jegyzi, amely valójában nem más, mint egy a világ legrosszabb és legantierotikusabb hardcore inzertjeivel felturbózott és így elbaszott ígéretes roughie. A fickó olyan szinten leszarta eme részek elkészítését, hogy a testdublőröknek még az arca is tökéletesen látszik, ráadásul jó pár kilóval nehezebbek az eredeti színészeknél. Konkrétan elindul egy smárolás, és a vágás után már két egészen más ember nyelvel az addigi kettő helyén.
--------------------
Ilyen egy kulturális jellegű diskurzus, Deliria módra 8-)