2012. december 13., csütörtök

Karácsonyi dvd-láz (Gruesome Edition)


Pár napja megérkezett az ünnepi film-menü, lássuk, az idén mi garantálja az adventi hangulatot a Deliria háza táján:


THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2 - Gruesome Edition
Miközben Angliában és Németországban betiltották, a folytatás - köszönhetően egy Vico-kazettának - nézettebb volt Magyarországon, mint a csak svarcban beszerezhető első rész. A dévédén néhány kinyesett jelenet, valamint egy interjúfüzér, ami majdnem olyan hosszú, mint maga a film.
CAT IN THE BRAIN - Grindhouse Deluxe Edition
Az anyagilag és művészileg egyaránt legatyásodott Lucio Fulci magára szegezi a kamera célkeresztjét, és hivatalosan is elkövet egy karrier-öngyilkosságot. A CAT IN THE BRAIN (aka. NIGHTMARE CONCERT) akár kísérletinek is nevezhető filmkollázs - kísérlet arra, hogyan lehet emberi fogyasztásra alkalmatlannak nyilvánított olasz tévéhorrorok legbrutálisabb jeleneteiből mazsolázgatva előállni egy mozifilmmel. Volt vér a pucájában, az biztos. A borítón az olasz plakátmaestro, Enzo Sciotti grafikája látható.


EFFECTS - Making movies can be murder
Egy deviáns rendező fű alatt snuff-filmet akar összehozni. A Pittsburgh környékén forgatott, rögtön az elkészültekor (1980) a feledés homályába veszett produkció stáblistáján számos Romero-munkatárs neve feltűnik.
BLUE SUNSHINE - Special Limited Edition
A hetvenes évek még képlékeny műfaji kódrendszerének, na és a szintetikus drogok kreativitást serkentő célokra való használatának következményeként olyan "rendzavaró", ugyanakkor kommersz moziként is működő kis gyöngyszemek készülhettek, mint Jeff Lieberman (SQUIRM, JUST BEFORE DAWN) Kék napsugara. A limitált kiadáshoz (ötvenezer példányt lehet limitáltnak nevezni?) járul egy cédé a film zenéjével.

És végezetül ----

I. Deliria karácsonyi üzenete:
A család szent és sérthetetlen.