2017. április 16., vasárnap

RED HEAT 1.0

Lehetséges, hogy egy másik Vörös Zsaru is forgott Magyarországon? 


RED HEAT (1985) 
amerikai-német-osztrák koprodukció
Filming Locations: Mafilm, Budapest, Hungary Linda Blair (AZ ÖRDÖGŰZŐ) Nyugat-Németországba utazik meglátogatni ott állomásozó katona vőlegényét. Az NSZK romantikát NDK-ás kommunisták zavarják meg, akik az USA-ból jött lányt CIA-ügynöknek nézik, elrabolják, és börtönbe vetik. Üdvözlünk a WIP-pokolban. A Szadista Leszbikus Börtönigazgatónővel pariban lévő elítéltet a szebb napokat látott Sylvia 'Emmanuelle' Kristel alakítja. Erőszak, perverzió, cicaharc, tusolás - a börtönélet a vasfüggöny mögött sem volt különb. 


- Szálljanak le rólam! Már tízszer elmondtam: amerikai egyetemista vagyok Pennsylvaniából! Hát nem érted, te baromarc?! 

Az ebédlőben a konyhás Linda Blair képébe hányja a zöldborsólevest. (Az Ördögűző bosszúja!) A menyasszonya kiszabadításán ügyködő amerikai katona haverjaiból és keletnémet ellenállókból fegyveres kommandót szervez. Persze, hogy a VÖRÖS BÖRTÖN is a Vico filmje ---Az "erotikus töltetű, lélegzetelállító akciófilm" nagy része a "brutalitásáról és lelki terrorjáról hírhedt Zwickau-i börtönben" játszódik. Hacsak az Imdb nem hamiskodik, a fegyház díszletét építhették meg a Mafilm stúdiójában. 
A Wartburgokkal, Ladákkal tarkított külső felvételeket szemlátomást Bécsben rögzítették. A stáblistán semmilyen magyar vonatkozás nincs. Ha valóban tőkés bérmunkáról van szó, akkor ezt az anti-kommunista propagandának beillő exploitation produkciót fű alatt, keményvalutával puhított elvtársak beleegyezésével tudták elkészíteni. A filmet Arnold Kopelson prezentálta, de a nagykutya producer (SZAKASZ, ÖSSZEOMLÁS, HETEDIK stb.) nevét hiába keressük a RED HEAT Imdb-oldalán. Ha nem akarod végignézni az egészet, a két és fél perces előzetes tökéletesen visszaadja a lényeget. Tangerine Dream-rajongók előnyben ---