2015. június 20., szombat

Havi DVD agybaj: a Vérbáró visszatér


A BARON BLOOD-ról esett már szó a Delirián, a bejegyzés azóta pár mondattal kiegészült. Úgy hiszem, a film "mondandója" aktuálisabb, mint valaha. Elvtársak, ha valóban a múltat akarjuk feleleveníteni, ahhoz nem elég az emlékművek renoválása, a hiteles tervek alapján történő helyreállítás. Csakis akkor tudjuk a történelmet átélhetővé tenni a mostani nemzedék számára, ha élesben beüzemeltetjük a kínzókamrákat és elterjesztjük a bubópestist. A következményekkel majd később számolunk.  

There is no more sunday school

Akinek van egy szabad félórája és érdeklik a propagandisztikus alkotások, az feltétlenül nézze meg a Red Nightmare-t (ITT). Mi köze ennek a BARON BLOOD-hoz? A bejegyzésből az is kiderül.Tim Lucas szakíró megjegyezte - ha jól emlékszem a SÓHAJOK kapcsán -, hogy Dario Argento merített magának egy kis ihletet a BARON BLOOD-ból. A még szemfülesebb olasz műkedvelők rögtön az elején kiszúrtak egy majdani Argento-képsort:

 
 
 

A BARON BLOOD - TENEBRE reptéri jeleneteinek párhuzamát közelebbről vizsgálva feltűnik a két férfi főszereplő, Peter & Peter kézipoggyászának hasonlatossága. Mindkét forgatáson Lamberto Bava volt a rendezőasszisztens. Gyanítom, eme kis "remake" inkább a Bava famíliának szólt, mintsem a nagyközönségnek. 

Végezetül, 

a BARON BLOOD amerikai DVD-je gazdát keres:

1-es régiójú lemezként tünteti fel a borító, de szerintem független. Akit érdekel, egy jelképes háromjegyű összegért megkaphatja (emil a baloldali sávban).