2011. január 5., szerda

Cahiers du Déliria

Nem akarom fényezni a Deliriát, ragyog az anélkül is, bevilágítva az internetgalaxis végeláthatatlan égboltját, de a Cahiers du Cinéma (elitista filmes szaklap) új, decemberi számában van egy TENEBRE cikk, ami a "lesbo" szekvenciát mutatja be plánokban.



Nos, mi ezt már augusztusban megcsináltuk, de nem azzal a szándékkal, hogy megmutassuk a suspense irracionális jellegét chez Argento (erről szól a cikk, azt hiszem), hanem hogy tudományos módszerekkel bebizonyítsuk: egy korábban bemutatott hongkongi slashervígjáték is baravúrosan oldotta meg ugyanazt a feladatot. Ezzel nem azt akarom szugerálni, hogy jobbak lennénk, mint a CdC, legfeljebb olcsóbbak. Szintén figyelemre méltó az első két képkocka egyezése ---


Olvastuk még, hogy Dario Argento tavasszal jönne Budapestre leforgatni saját Drakula adaptációját (3D-ben, nebaszki). Ez azonban korántsem olyan biztos, ugyanis a producereknek még mindig nem sikerült megoldani a következő matematikai egyenletet: Drakula + 3D : Argento = ? (saját tippem: B.O.D.*).
A filmben NEM fog szerepelni Adrien Brody.




Brody ki nem fizetett gázsijáról gondolom mindenki hallott már, a GIALLO című fiaskót Olaszországon kívül csak Romániában mutatták be a mozik (COD GALBEN DE CRIMA), Észak-Amerikában még home videóra sem kapott vízumot. Azért vonjuk le mi is a tanulságot: ha a producered egy bizonyos Rafael Primorac, akkor ne írd alá a szerződést. Vagy előtte legalább olvasd el a fickó rezüméjét:
-----------------------

Rafael Primorac (Producer - GIALLO)


Mr. Primorac has worked with several production companies as an expert on European co-productions and co-financings. He has also worked as an international sales agent for the well-known independent film distributor, Fries Entertainment. Mr. Primorac's recent activities have included producing the feature film “Quicksand”, starring Michael Dudikoff. He also created and co-produced the television pilot “Espionage Uncovered”, a reality-based show hosted by former Mossad agent Victor Ostrovsky.

Mr. Primorac is currently in pre-production on several films, including: “99 Women”, starring Malcolm MacDowell, to be shot in Croatia; “Devil's Villa”, starring Robert Englund of “Nightmare on Elm Street” fame; and the action/martial arts film “Ultimate Seven”, starring Mirko “Cro Cop” Filipovic, champion of the Japanese K1 and Pride tournaments.
---------------------------


A Brody-sztorihoz hasonló afférok korábban is előfordultak olaszéknál, az Anya trilógia záró fejezeteként beharangozott THE BLACK CAT (1989 - Luigi Cozzi) gyártói Caroline Munrót rövidítették meg (lásd Fangoria #102 "Ripped Off In Rome").
--------------------------------

Profondo popkultúra: 
The Bird With The Kristálycukor !


* Box Office Disaster